Nieuws

10 jun

Vlees van Veijf eerlijk gezond- Dichterbij

Geplaatst door

Vijf varkenshouders werken samen en richtten Varketing Group op. Ze ontwikkelden zelfs een eigen assortiment:Vlees van  Veijf. Gezond, eerlijk en duurzaam vlees.

De coöperatie Varketing Group is een initiatief van Frank Vissers (Meerlo), Gert Custers (Swolgen), Eduard Maas (Swolgen), Evert Hendrix (Lottum) en Twan Voermans (Oirlo). Het gesprek voor deze Dichterbij vindt plaats in de zichtruimte van de nagelnieuwe stal van familie Voermans. ‘Varketing Group besteedt veel aandacht aan innovatie, duurzaamheid en dierwelzijn. In deze zichtruimte ontvangen wij geïnteresseerden en relaties van ons bedrijf. Zoals je kunt ziet, heb je hier rechtstreeks zicht op een aantal zeugen en biggen. Wij zijn trots op onze moderne en duurzame bedrijfsvoering en laten dat graag aan iedereen zien’, zegt Twan Voermans. Zijn collega Eduard Maas is ook bij het gesprek aanwezig, maar ook twee echtgenoten van de ondernemers, namelijk Monique Vissers en Miranda Voermans. Eduard Maas: ‘Varketing Group is opgericht in 2007. Wij hebben ons als vijf samenwerkende varkenshouders de eerste jaren met tal van projecten vooral gericht op onze eigen bedrijfsvoering. Samenwerking heeft duidelijk meerwaarde. De kwaliteit van het varkensvlees dat onze bedrijven afleveren, is bovengemiddeld. Dát willen we nu ook graag rechtstreeks bij de consument brengen. Daarom hebben we het merk Vlees van ‘Veijf’ gelanceerd, maar het in de markt zetten van dit vleesmerk vergt veel tijd en kennis. Wij zijn erg blij dat onze vrouwen, in dit geval Miranda Voermans en Monique Vissers, deze taak op zich hebben genomen.’

De pijlers van Vlees van Veijf

De dieren van Varketing Group krijgen speciaal ontwikkeld voer, dat is samengesteld met hoofdzakelijk uit de regio afkomstige ingrediënten. Het innovatieve vlees bevat minder verzadigde vetten. Voor de consument levert dit grote gezondheidsvoordelen op. Voedsel met minder verzadigde vetten is beter voor hart en bloedvaten.
Vlees van Veijf wordt duurzaam geproduceerd, waarbij rekening wordt gehouden met de maatschappelijke wensen van de consument. Door gebruik van zonnepanelen en hergebruik van met name warmte, is de milieubelasting van de bedrijven van Varketing Group fors lager dan gemiddeld. De leefbaarheid rondom de stallen wordt vergroot.

‘Weet wat je eet, heeft meer aandacht dan ooit. Wij geloven in de kracht van de regio, door als familiebedrijven samen te werken met regionale partners’, zegt Monique Vissers. ‘Als je kiest voor je gezondheid en eerlijk en verantwoord vlees wilt, dan kies je voor Vlees van‘Veijf’. De kwaliteit is hoger en de smaak is beter.’ Varketing Group liet een logo ontwikkelen en schakelde de hulp in van professionals om een strategie te ontwikkelen met de bijbehorende communicatiemiddelen. De website is volop in opbouw en ook voor de inzet van social media zoals Facebook wordt een plan ontwikkeld. Daarnaast werken Miranda Voermans en Monique Vissers er keihard aan om het aantal verkooppunten te laten groeien. Veijf past uitstekend bij de eerlijke en ambachtelijke kwaliteit van de zelfstandige slager. De vakman die zijn kennis van het vlees dat hij verkoopt, graag deelt met zijn klanten in de winkel. Slagerij Van de Pasch in Meerlo behoort tot de eersten waar Veijf verkrijgbaar is. Roel van de Pasch herkent als vakman de buitengewone kwaliteit van Veijf: ´Met dit vlees in ons assortiment kunnen wij ons onderscheiden. Mijn klanten zijn enthousiast over de smaak en de gezondheidskenmerken.

Miranda Voermans: ‘We hebben een mooie uitzending gehad bij TV Limburg. Deze reportage kan worden bekeken op onze website www.veijf.nl . We hebben net besloten om in het najaar deel te nemen aan de Hiltho. Daar verwachten we veel van, omdat we dan in een korte tijd heel veel consumenten met Vlees van Veijf kunnen laten kennismaken.’

Samen en verbinden

Marc Duijf is Accountmanager Food&Agri van Rabobank Horst Venray: ‘Samenwerken zit als coöperatieve bank in onze genen. De ondernemers in de Varketing Group werken samen en bundelen elkaars kennis en kracht. Dat levert voor ieder individueel voordelen op. Zo’n initiatief van vijf zelfstandige ondernemers om vanuit ieders kracht de Varketing Group te starten, juichen wij toe. Als kennisbank ondersteunen wij de ambities van ondernemers, door hen toegang te verschaffen tot de nationale en internationale kennisnetwerken waarin Rabobank is vertegenwoordigd. Wij willen méér dan alleen bank zijn en verbinden mensen, bedrijven en onderzoeksinstellingen graag met elkaar.’ Het belang van de veehouderij en met name de varkenshouderij voor de regio mag volgens Marc Duijf niet worden onderschat. Het is een belangrijke klantengroep voor Rabobank Horst Venray en de sector draagt voor ruim een kwart bij aan de regionale economie. ‘Voederfabrieken, transportbedrijven, bouwondernemingen, installatiebedrijven en vele andere toeleveranciers realiseren een groot deel van hun omzet en werkgelegenheid in de veehouderij. Varketing Group past hoogwaardige technologie toe in hun bedrijfsvoering, waardoor deze bedrijven steeds beter inpasbaar zijn in onze leef- en woonomgeving. Deze bedrijven zijn zich ten volle bewust van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid’, zegt Duijf.

De vijf varkenshouders realiseren ieder een hoger bedrijfsrendement dan het gemiddelde in de branche: ‘Dat was ook een van onze doelstellingen. Niet alleen financieel rendement, maar ook rendement uit kennis halen. Bij samenwerking is vertrouwen onmisbaar. Kijk, als alleen samenwerkt om er zelf voordeel te hálen, dan gaat het niet slagen. Wij zijn trots op onze Varketing Group.’

Foto: Rabobank Horst Venray

Foto: Rabobank Horst Venray

Foto: Rabobank Horst Venray

Foto: Rabobank Horst Venray

Foto: Rabobank Horst Venray

Foto: Rabobank Horst Venray

‘Als kennisbank verbinden wij ondernemers met onze nationale en internationale netwerken’
Vlnr: Monique Vissers, Eduard Maas, Miranda Voermans en Roel van de Pasch zijn overtuigd van de betere kwaliteit van ‘Vlees van Veijf’
Twan Voermans en Eduard Maas en hun collega’s Frank Vissers, Gert Custers en Evert Hendrix behalen goede resultaten. Rechts Marc Duijf, Accountmanager F&A Twan Voermans: ‘Door speciale voeding, dierenwelzijn en voortdurende innovatie levert Varketing Group een topproduct af.’

Voorop lopen

Innovatie in de veehouderij gaat heel snel. De investeringen van nieuwe technologie zijn hoog. Twan Voermans: ‘Doordat we met zijn vijven zijn, is er altijd wel bij tenminste één van ons iets loos met een of andere vorm van vernieuwing. Zodoende kunnen we de risico’s van innovatie spreiden.’

Ook voor producenten is Varketing Group een interessante innovatiepartner: ‘Gezamenlijk hebben wij een flinke omvang. Wij worden regelmatig door leveranciers en instituten benaderd om mee te werken aan testprogramma’s van nieuwe producten.’

Meer nieuws

18 mrt

Roelofs Food Centre gaat samenwerking met ‘Veijf’ aan.

Geplaatst door

Wij zijn ontzettend blij met onze nieuwe samenwerking.

Lees hier ons interview in Venray Boeit. Venray Boeit Roelofs Food Centre & Veijf

 

 

 

9 okt

Winnaars vlees van Veijf pakket – HILTHO

Geplaatst door

logo-veijf.png

De winnaars krijgen allemaal een persoonlijk bericht.
Van harte gefeliciteerd,

Team van Veijf
Slagerij van de Pasch
Vitelia

24 mei

Interview Business3.0

Geplaatst door

Afgelopen maand waren wij te gast bij Summa en Business3.0 in de Oelderse Halte. Eduard Maas en Roel van de Pasch werden geïnterviewd door KarenAnna. Bekijk hier het interview. 

Veijf.Oelderse Halte.Summa

9 jul

Vlees van “Veijf” genomineerd voor de innovAward!

Geplaatst door

Vlees van Veijf is een exclusief product en wordt geproduceerd door de vijf boerenbedrijven van de Varketing Group. Het betreft een stuk vlees wat geproduceerd is met aandacht voor gezonde voeding en huisvesting voor de dieren. Veijf staat voor eerlijk, gezond en duurzaam varkensvlees.
Het innovatieve project is genomineerd voor de innovatieprijs, de innovAward.
Lees hier meer over de innovAward.

5 mrt

Sponsor 75 jaar SV Lottum

Geplaatst door

Omdat wij als Varketing Group met ons product, vlees van “Veijf”, prima passen in een gezond leefpatroon ondersteunen wij diverse sport- en maatschappelijke activiteiten evenals het 75 jarig jubileum van SV Lottum.

4 jun

Bouw van een nieuwe stal bij de familie Voermans

Geplaatst door

De bouw van de nieuwe stal bij de familie Voermans verloopt voorspoedig. In deze stal, die bol staat van de innovaties is onder andere extra aandacht geschonken aan het confort voor de dieren en aan de besparing van energie.